Type to search

POLITIKA

Návrat v čase? Z Matoviča sa OPÄŤ stal premiér a Heger poslušne ministrom financií!

Takýto fail sa im ešte nepodaril. Hlavnou témou dnešných dní je možnosť vyplatenia poukazov vo výške 500 eur zaočkovaným seniorom. V stredu to schválila vláda a návrh následne putuje do parlamentu. Tzv. návrh vlády na skrátené legislatívne konanie sa dostal do Národnej rady SR s poriadnym omylom. Podľa neho by si zákonodarca mohol myslieť, že sme sa vrátili o niekoľko mesiacov naspäť a odchod Igora Matoviča z postu premiéra bol len prvoaprílovým žartom.

Keď sa začiatkom tohto roka striedali na čele exekutívy minister financií Eduard Heger a predseda vlády Matovič, písal sa skutočne 1. apríl. Napriek tomu to vyzeralo že Matovič, ktorý už v tom čase kraľoval rebríčkom o najneobľúbenejšieho slovenského politika, sa už na post premiéra v skutočnosti nikdy nevráti. Situácia okolo Matovičovej (ne)popularity sa napriek jeho snahe upútať voličov rôznymi iniciatívami, reformami a balíčkami odvtedy nijako výrazne nezmenila. O to väčším prekvapením je, že Matovič s Hegerom si opäť otočili úlohy – líder OĽaNO sa opäť vrátil do kresla premiéra, a Heger, politik z dúbravského paneláku, sa opäť poslušne vrátil na ministerstvo financií. Tak to aspoň vyplýva z návrhu novely zákona, ktorý v stredu vláda predložila na rokovanie parlamentu.

Nevedno, či ide o návrat v čase, alebo bol niektorý z administratívnych pracovníkov na veľmi dlhej dovolenke a nestihol sa oboznámiť s aktuálnou situáciou.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak