Type to search

POLITIKA

Navádza Kollár na trestný čin? Pri Matovičovom 500-eurovom poukaze RIADNE prestrelil!

Edita Silna
Edita Silna dec 04

Má to však jeden háčik! Ak bude v zákone presne účelovo viazané, kto a akým spôsobom môže bonus 500 eur pre penzistov za očkovanie použiť, predaj priekupníkom bude trestný čin subvenčného podvodu, píše denník Pravda.

Milí seniori! Nevládzete minúť svoj 500-eurový bonus vo fitku, na lyžovačke, či nepotrebujete takú drahú frizúru a radšej by ste chceli hotovosť na živobytie alebo lieky? Predseda parlamentu má pre vás skvelú radu! Predajte poukážku priekupníkovi.

Týmto sa však líder Sme rodina Kollár v pléne zrejme dopustil podnecovania na spáchanie trestného činu a zneužitie právomoci verejného činiteľa. Predaj priekupníkovi by bol totiž subvenčným podvodom.

Trestné stíhanie by hrozilo všetkým v reťazci, seniorovi, priekupníkovi aj tomu, kto by poukaz od neho prijal. Nie však samotnému Kollárovi. Ten totiž má výrokovú imunitu, upozorňuje denník.

Penzistom Kollár odkázal, čo všetko môžu urobiť s 500 eurami od vlády. „Každý deň môžete ísť na trojeurové meníčko do jedálne alebo do nejakej reštaurácie, alebo to môžete dať vnúčikovi, alebo môžete s tým čokoľvek spraviť, môžete to bárs aj predať priekupníkovi za 400 eur a máte cash,“ radí Kollár aj takým seniorom, ktorí sa kvôli svojmu zdravotnému stavu častokrát dostanú z domova len na prehliadku k doktorovi.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak