Type to search

POLITIKA

Príkazy, zákazy, obmedzenia, neúplne vzdelaná vláda! Tak hodnotí situáciu Klub 500

Edita Silna
Edita Silna dec 30

Dlhodobo absentujúca komunikácia s vládou je jeden z problémov, ktorý tento rok trápil slovenských zamestnávateľov. Pri hodnotení roka 2021 to konštatuje Klub 500.

Sťažuje sa na nefunkčnosť Ekonomického krízového štábu ale aj na fakt, že zamestnávatelia neboli vypočutí pri príprave plánu obnovy a komunikácia podľa klubu viazla aj pri novele zákona o organizácii štátnej podpory výskumu a vývoja.

„Niekoľkokrát sme ku komunikácii vyzývali, no naše výzvy neboli vypočuté. Potom prichádza k situáciám, že ľudia, ktorí nemajú skúsenosti z praxe, od stola a bez diskusie nariaďujú podnikom vykonávať niečo, čo je nerealizovateľné, extrémne nákladné a navyše neraz koliduje s platnou legislatívou,“ uviedol výkonný riaditeľ Klubu 500 Tibor Gregor.

Firmám chýba systematická spolupráca pri príprave materiálov, ktoré majú dopad na zamestnanosť, podnikanie a v konečnom dôsledku ekonomiku krajiny.

Zlý spôsob komunikácie či jej úplná absencia sa pritom podľa zamestnávateľov odráža aj na celkovej atmosfére v spoločnosti a jej stave. Za posledné dva roky sa Slovensko podľa predsedu Klubu 500 Vladimíra Sotáka dostalo do stavu, keď je krajina rozdelená na dobrých a zlých, vydávajú sa iba príkazy, zákazy a obmedzenia a vyčleňuje sa skupina obyvateľov „60 plus“.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak