Type to search

POLITIKA

Kolíková ide riešiť pohlavný styk Slovákov a prichádza s novinkou v Trestnom zákone!

Edita Silna
Edita Silna jan 05

Ministerstvo spravodlivosti na čele s Máriou Kolíkovu prišlo s novinkou v Trestnom zákone, ktorá sa bude týkať vážnej tematiky znásilnenia. Členka strany SaS sa chce zaoberať hrozbou násilia a odporom zo strany obeti.

Mária Kolíkova prišla s návrhom, že pohlavný styk bez súhlasu by sa mohol považovať za znásilnenie. Právna novinka by sa mala nachádzať v novele Trestného zákona. Podľa ministerstva spravodlivosti by každý intímny styk mal prebiehať dobrovoľne.

Podľa vyjadrenia šéfky rezortu spravodlivosti musia obete znásilnenia dokázať vynakladanie aktívneho odporu alebo hrozbu násilia v danom momente. Členka strany SaS by chcela spojiť trestné činy znásilnenia a sexuálneho násilia do spoločného ustanovenia.

Kolíková taktiež nepovažuje za správne, že pri nedobrovoľnom pohlavnom styku je nutné násilie. ,,Napríklad pri nerovnosti postavení páchateľa a obete, či už z dôvodu nerovného postavenia žien a mužov alebo z dôvodu inej pozície autority, napríklad zamestnávateľa, môže byť buď bezprostredná hrozba rôzne vnímaná obeťou a páchateľom, alebo ani nemusí existovať a napriek tomu dôjde k sexuálnemu násiliu,” zverejnilo svoje stanovisko ministerstvo spravodlivosti.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak