Type to search

POLITIKA

“Kultúra zase dostala poriadnu facku.” Exministerka kultúry chce okamžitý odchod Milanovej!

Exministerka kultúry Ľubica Laššáková (Hlas – SD) žiada abdikáciu Natálie Milanovej (OĽaNO). Člen Výboru Národnej rady SR pre kultúru a médiá Roman Foltin (SaS) si myslí, že keď neprší, aspoň kvapká.

Keď neprší, aspoň kvapká, príslovím okomentoval člen Výboru Národnej rady SR pre kultúru a médiá Roman Foltin (SaS) rozhodnutie o otvorení kultúrnych podujatí, ktoré od pondelka 10. januára budú prístupné v režime OP (očkovaní, po prekonaní ochorenia) pre maximálne 50 návštevníkov.

Bývalá ministerka kultúry SR Ľubica Laššáková (Hlas-SD) hovorí v súvislosti s rozhodnutím o výsmechu a nepochopení vážnej situácie a tiež o dôvode, prečo by mala súčasná šéfka rezortu Natália Milanová (OĽANO) abdikovať.

“Vstup pre očkovaných a prekonaných s nasadeným respirátorom po celú dobu divadelného predstavenia so sebou určite nenesie väčšie riziko ako fitness či návšteva reštaurácie,” pripomína Foltin, ktorý zároveň priznáva, že by si vedel predstaviť výraznejšie uvoľnenie v prípade kultúrnych podujatí.

“Zase sa niečo prijalo od stola a bez konzultácie s predstaviteľmi kultúry,” opisuje rozhodnutie vlády členka parlamentného kultúrneho výboru. “Je to potvrdenie, že rezort vedie nekompetentná ministerka, ktorá nie je schopná zastávať svoj post a obhajovať záujmy slovenskej kultúrnej obce,“ uviedla Laššáková. Od Milanovej očakáva rezignáciu.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak