Type to search

POLITIKA

Obyvatelia Sliača poslali prezidentke JASNÝ odkaz a zvažujú krajný krok! “Máme obavy.”

Edita Silna
Edita Silna feb 13

Starostka Sliača hlavu štátu tiež informovala, že spolu so starostami a primátormi okolitých miest a obcí plánujú vyhlásiť petíciu za vypísanie referenda, v ktorom by občania vyjadrili svoj názor.

Obyvatelia Sliača majú obavy z dôsledkov, ktoré môže mať na ich život dohoda o obrannej spolupráci medzi SR a USA. List, v ktorom svoje obavy tlmočia hlave štátu, odovzdala primátorka mesta Sliač Ľubica Balgová na utorkovom stretnutí s prezidentkou Zuzanou Čaputovou v Bratislave.

„Odovzdala som prezidentke list, v ktorom som ju požiadala o upokojenie situácie, vypočutie názorov občanov a o dostatočné informácie,“ uviedla Balgová. „Prezidentka ma uistila, že rozumie pocitom občanov a chápe môj postoj. Súhlasí s mojím názorom, že informácie sú dôležité na správne rozhodnutia, túto tému nevynímajúc. Vyjadrila podporu mojim snahám o zabezpečenie kompenzácií za hluk a emisie pre obyvateľov dotknutých miest a obcí,“ priblížila.

Starostka Sliača hlavu štátu tiež informovala, že spolu so starostami a primátormi okolitých miest a obcí plánujú vyhlásiť petíciu za vypísanie referenda, v ktorom by občania vyjadrili svoj názor. „Prezidentka ma ubezpečila, že ak petíciu podporí dostatočný počet občanov, vyhlási referendum aj po prípadnom schválení zmluvy v parlamente,“ dodala Balgová.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak