Type to search

POLITIKA

Remišová sa sťažuje: “Poslanci Za ľudí nemajú ŽIADNU ochranu!”

Podpredsedníčka vlády a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veronika Remišová (Za ľudí) odsudzuje útoky na poslancov parlamentu, ktorí hlasovali za obrannú dohodu s USA. Uviedla to v nedeľnej diskusnej relácii TV Markíza Na telo. Podpredseda strany Smer-SD Juraj Blanár sa stotožňuje s tým, aby boli zverejnené verejné informácie.

Poukázal na skutočnosť, že to, čo zverejnil na sociálnej sieti jeho stranícky kolega Ľuboš Blaha (Smer-SD), sú informácie, ktoré sa dajú nájsť na stránke Národnej rady (NR) SR. Podľa jeho slov ide len o výsledok hlasovania poslancov a mesto, v ktorom žijú.

Remišová tvrdí, že poslanci Za ľudí nemajú zatiaľ žiadnu ochranu. Poukázala však na to, že mnohí z poslancov čelia útokom a nenávistným správam. Blanár však verí, že ľudia dokážu vyhodnotiť situáciu.

Diskutujúci sa zaoberali aj témou obrannej dohody s USA. Blanár poznamenal, že dohoda bola pretlačená napriek nesúhlasu väčšiny obyvateľov. Poukázal aj na zrušenú rozpravu v parlamente či to, že nebolo v pléne umožnené vyjadriť sa generálnemu prokurátorovi SR.

“Slovenská republika sa vďaka vám zbavuje suverenity. Slovenská republika sa vďaka vám zbavuje vzdušného priestoru, kde si môžu robiť Američania, čo chcú, doviezť si, čo chcú, a my to nemôžeme ani len skontrolovať, iba nás budú informovať,” povedal Blanár.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak