Type to search

POLITIKA

Ďuriš: Tí, čo zatvorili štadióny, nechali športovcov sedieť doma, dnes fandia našim hokejistom

K zápasu sa na svojom Facebooku vyjadril aj člen predsedníctva hnutia Republika Marián Ďuriš.

ĎAKUJEME, CHLAPCI

Slovenskí hokejisti dnes získali historický bronz, historicky prvú medailu na ZOH! V dueli o tretie miesto na olympijskom turnaji v Pekingu zvíťazili po skvelom výkone nad Švédskom 4:0.

Ako fandili a podporovali našich chlapcov budú písať určite aj tí, ktorí už dva roky mohli pracovať na tom, aby hokej (vrátane mládeže, trénerov, rodičov a ďalších zúčastnených) mal oveľa lepšie podmienky. Aby sa hýbalo viac detí, aby športovo rástli, aby mali dobrú životosprávu, aby im mohli odovzdávať cenné rady vzdelaní tréneri, aby bol k dispozícii dostatočný počet športovísk a vybavenia, aby sa komunikovalo so zahraničím pri vzájomnom odovzdávaní moderných a inovatívnych prvkov, aby sa držal krok s dobou.

Už dva roky mohli „kompetentní“ pracovať. Tí, ktorí zväčša fandia Slovensku dva týždne a aj to len vtedy, keď sa vyhráva. Tí, ktorí nielenže pre slovenský šport nespravili nič, ale naopak (za potlesku novinárov, konzílií, televíznych expertov a ďalších) zatvárali štadióny, obmedzovali tréningy, nechali športovcov sedieť doma, kluby a rodičov vydierali nezmyselnými podmienkami, tlačili ich do niečoho čo nechceli a vynucovali si „zodpovedné dodržiavanie pravidiel“.

Čo môžeme pripomenúť týmto dnešným fanúšikom? Že týmito činmi alebo ich podporou hádzali športu polená pod nohy a spôsobili nenapraviteľné škody rastu talentov, čo v budúcnosti môže znamenať nižšiu šancu takýto nádherný úspech obhájiť a ďalšie úspechy dosiahnuť. Ale preč od tej tmy amatérov do svetla triumfu našich chlapcov na ihrisku.

Napriek tomu všetkému to dokázali a vybojovali bronz pre Slovenskú republiku. O to krajšie bolo pozerať na ich snahu, vôľu a schopnosť tímovo sa zomknúť. Vážme si ich viac ako doteraz, podporujme ich viac ako doteraz a v každom čase. Ďakujeme za skvelú reprezentáciu našej vlasti!

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak