Type to search

POLITIKA

Gigantická kritika Uhríka v Európskom parlamente! “Hanba!,” kričali naňho europoslanci

Europoslanec Milan Uhrík je už povestný svojimi neslávnymi vystúpeniami. Reakcie jeho kolegov z europarlamentu mu však nedajú spávať. Na to, čo predviedol tentoraz, si posvietila priamo eurokomisárka pre hodnoty a transparentnosť Věra Jourová, ktorá mu pripomenula utrpenie ukrajinského ľudu.

Uhrík sa sa zviditeľňuje čoraz častejšie. Problémom však je, že podľa odborníkov nám tým robí iba hanbu. Napríklad minulý týždeň vystúpil v europarlamente prostredníctvom videoprenosu prezident napadnutej Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj. „Nikto nás nezlomí, sme silní, sme Ukrajinci,“ povedal Zelenskyj. Po jeho slovách mu európski politici tlieskali v stoji. Až na Uhríka, ktorý si v sede ťukal do mobilu.

No to nebolo jediná nie práve najšťastnejšia reakcia europoslanca zvoleného na kandidátke ĽSNS, ktorý si už však založil vlastnú stranu s názvom Republika. Počas svojho prejavu za rečníckym pultom o bombardovaní Ukrajiny sa venoval viac USA ako vojne a utrpeniu u našich východných susedov. „Europoslanci v sále naňho kričali: Hanba,“ napísala europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová o reakcii jej kolegov na Uhríkov prejav.

Ďuriš Nicholsonová dnes priniesla najnovšie informácie z europarlamentu a tie podľa nej nerobia Slovensku práve najlepšie meno: „Uhrík robí obrovskú hanbu Slovensku svojím každým jedným vystúpením. Strašná hanba.“ Najnovšie na Uhríkov aktuálny prejav reagovala eurokomisárka pre hodnoty a transparentnosť Věra Jourová.

„Dovoľte mi reagovať na Uhríka vo svojom rodnom jazyku, ktorému on dobre rozumie,“ povedala Jourová za rečníckym pultom pred europoslancami.

Upozornila na správy, ktoré tvrdia, že vojna na Ukrajine je vymyslená a to, čo vidíme, sú najatí herci. „Pán Uhrík, naozaj veríte tomu, že šesťročné umierajúce dievčatko je najatá herečka? Naozaj veríte tomu, že včera zabitý 18-mesačný chlapček v Mariupole v čase, keď malo byť zastavené ostreľovanie, je najatý herec? A jeho zúfalí rodičia sú tiež herci?“ naráža Jourová na tragické správy z Ukrajiny.

Dodala, že „všetci by sme si mali uvedomiť, o akej miere sprostoty a neúcty k ľudskému životu hovoríme, keď sa bavíme o dezinformáciách spojených s ukrajinskou vojnou“.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak