Type to search

POLITIKA

Hamran cúva pred TVRDOU kritikou! “Neovláda ma ani Matovič, ani Heger, ani Mikulec!”

Dočasný policajný šéf Štefan Hamran na pondelkovom vypočutí pred členmi výboru hovoril o tom, že jeho hlavnou prioritou na čele polície je zvýšiť  dôveryhodnosť Policajného zboru. Apeluje tiež na nezávislosť policajných funkcionárov či potrebu zatraktívniť povolanie. Rovnako chce pracovať na lepšej informovanosti občanov. Lídrovi Hlasu-SD Petrovi Pellegrinimu však prekážajú Hamranove vyjadrenia, ale aj samotný prístup, ktorý má k plneniu svojho mandátu.

Expremiér Pellegrini kritikou na adresu Hamrana naozaj nešetril. “Miesto toho, aby teraz, keď tu máme vážnu humanitárnu situáciu, bol ako policajný prezident dňom i nocou na hraniciach, sa ide lyžovať,” udrel na šéfa polície a dodal: “Skôr ako toho, kto môže byť príkladom pre druhých, ho vnímam ako človeka, ktorý je zahľadený do seba a ktorý bude slepo počúvať príkazy a plniť politické objednávky.”

V podobnom duchu ako Pellegrini dnes Hamrana kritizovala aj exministerka vnútra Denisa Saková (Hlas-SD). Navyše uviedla, že odsudzuje aj personálnu politiku dočasne povereného policajného prezidenta, Hamran sa podľa nej zbavuje tých, ktorí majú iný názor.
Slová opozičných politikov sa však zjavne Hamrana dotkli. Odmieta obvinenia, že robí na politickú objednávku. “Dnes minister vnútra ani pán Matovič, ani pán premiér, nikto nezasahuje do výkonu povolania policajného prezidenta,” deklaroval.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak