Type to search

POLITIKA

Generál Macko sa pustil do Maroša Žilinku! “Pre Slovensko predstavuje bezpečnostnú HROZBU!”

Generálny prokurátor Maroš Žilinka otvorene vystupoval proti bezpečnostným záujmom Slovenskej republiky. Povedal to v utorok predseda strany Občianski demokrati Slovenska (ODS) Pavel Macko na tlačovej besede.

Podľa Macka Žilinka presadzoval záujmy Ruskej federácie, ktorá začala vojnu na Ukrajine. Zdôraznil, že generálny prokurátor preto predstavuje vážnu bezpečnostnú hrozbu a mal by odísť zo svojej pozície.

Bývalý generál Macko tiež uviedol, že Žilinka udržiava blízke kontakty s ruskými predstaviteľmi, ktorí sú na sankčnom zozname Európskej únie a systematicky likvidujú v Rusku posledné zvyšky demokratického poriadku.

„Napriek tomu, že vedel, že ruský generálny prokurátor Igor Krasnov je na európskom sankčnom zozname, mal nezadržateľnú túžbu vycestovať do Petrohradu a stretnúť sa s ním,“ povedal Macko, ktorý pripomenul, že Žilinka tiež vycestoval 13. januára do Moskvy na oslavy 300. výročia vzniku ruskej prokuratúry.

Macko tiež pripomenul, že Žilinka zrušil aj odbor Úradu špeciálnej prokuratúry, ktorý sa venoval extrémizmu. „Sľuboval vtedy, že práca týchto zložiek sa zefektívni. Pravý opak je pravdou. Dnes sme svedkami nebývalého rastu aktivít extrémistov a priamych útokov na základy demokracie,“ povedal.
sk_SKSlovak
sk_SKSlovak