Type to search

POLITIKA

Fico ŠOKUJE! “V krátkom čase mi ozbrojenci NAKA pod vedením Lipšica a Čurillu vykopnú dvere.”

Líder strany Smer očakáva, že mu do bytu vtrhne NAKA. Dôvodom sú trestné oznámenia, ktoré naňho podali najmenej dvaja poslanci.

Dosiaľ avizovali trestné oznámenia dvaja poslanci.

Ján Benčík (SaS) v nedeľu večer oznámil, že podáva trestné oznámenie na Roberta Fica. „Pre podozrenie zo spáchania trestného činu vyzvedačstva podľa § 318 zákona č. 300/2005 Z. z. Trestného zákona, trestného činu ohrozenia utajovanej skutočnosti podľa § 319 alebo § 320 zákona č. 300/2005 Z. z. Trestného zákona, resp. trestného činu ohrozenia dôvernej a vyhradenej skutočnosti podľa § 353 zákona č. 300/2005 Z. z. Trestného zákona,“ spresnil Benčík.

Len o niekoľko hodín ho predbehol jeho stranícky a poslanecký kolega Miroslav Žiak. Ten totiž v nedeľu krátko popoludní na sociálnej sieti tiež oznámil, že chystá trestné oznámenie na Fica. Dôvodom je zverejnením fotiek presunu S-300, čím podľa Žiaka ohrozil bezpečnosť obyvateľov Slovenska.

Žiak Ficovi vyčíta let privátnym lietadlom „za 80-tisíc“ do krajín arabského sveta”. Je to nanajvýš nechutné a pokrytecké z jeho strany a tiež to hraničí s vlastizradou. Preto som sa rozhodol podať na Roberta Fica trestné oznámenie za vlastizradu, sabotáž alebo za vyzradenie utajovaných skutočností. Držte palce, aby orgány činné v trestnom konaní rozhodli konečne správne a poslalli Roberta Fica tam, kam patrí,” hovorí Žiak.

Fico zasa vládnej koalícii vyčíta sedem vecí.

„Po prvé, že týždne klamala, že nemá úmysel darovať Ukrajine jediný slovenský systém protivzdušnej ochrany S-300. Po druhé, že minister obrany, vojnový štváčik Naď, ešte 5. apríla v televízii Markíza otvorene klamal o presune S-300 na Ukrajinu, hoci v tom čase už systém bol naložený na vagónoch na slovensko-ukrajinskej hranici, čo potvrdzovali nevyvrátiteľné televízne zábery. Po tretie, že ohrozila bezpečnosť Slovenska oslabením protivzdušnej ochrany. Po štvrté, že Slovensko nemá ani vo vlastníctve, ani pod priamou kontrolou a riadením žiadny systém protivzdušnej ochrany. Po piate, že konala na základe rozkazu amerického ministra obrany a systém S-300 v hodnote stámiliónov eur a vo vlastníctve Slovenska, Ukrajine darovala. Po šieste, že systém S-300 provokatívne pred očami celého Slovenska prevážala cez slovensko-ukrajinské hranicie. A po siedme, že aktívne zapája Slovensko dodávkou smrtonosných zbraní do vojného konfliktu na Ukrajine, z ktorého Slovensko nič nemá a z ktorého profitujú Spojené štáty americké,“ tvrdí Fico.

Preto očakáva, že mu v krátkom čase „v krátkom čase vtrhnú do bytu a vykopnú dvere ozbrojenci pod vedením obvineného vyšetrovateľa NAKA Čurillom a právoplatne odsúdeného zločinca špeciálneho prokurátora Lipšica“.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak