Type to search

DOMÁCE

Pokus o zlý vtip? Rodičia reagujú na jednorazový príspevok a pre vládu majú OSTRÝ odkaz

Konečne sa dočkali akej-takej pomoci! Vláda konečne predstavila svoj balíček riešení, ktorým chce pomôcť ľuďom pri extrémnom zdražovaní energií aj potravín.

Najviac z koláča dostanú rodiny vo forme jednorazového 100-eurového prídavku na každé dieťa. Hoci rodičia pomoc vítajú, tento návrh považujú z dlhodobého hľadiska za dosť bezzubý a príspevok navyše by privítali každý mesiac.

Daniela (29), syn Matúško (3), Bratislava

– Čo som čítala, je to len 75 eur. Oni len doplatia k prídavku na dieťa 25 eur, takže to nie je celých 100 eur. Na materskej však akékoľvek peniažky pomôžu. Keby to bolo každý mesiac, bolo by to lepšie.

Mamička Lenka (39), dcérka Majka (4) a syn Matúško (6), Banská Bystrica

– Keďže aktuálne nepracujem a dokončujem si vysokú školu, každé jedno euro ma poteší a rovnako aj takáto pomoc. Aj keď to nie je vysoká suma, určite mi pomôže. Za dvesto eur môžem urobiť pre deti nákup potravín na dva-tri týždne, no keďže ide len o jednorazovú pomoc, neviem, čo bude ďalší mesiac pri cenách, ktoré sú aktuálne v obchodoch. Je veľmi náročné v tejto dobe vychovávať dve malé detičky.

Miroslava (50), Košice

– Navýšenie prídavkov na deti nám rodičom určite pomôže, ale myslím si, že to nie je zas až taká horibilná suma. Mám dvoch školopovinných synov na gymnáziu, kde sú náklady na školu omnoho vyššie. Tých 100 eur sa rozkotúľa len na cestovné, krúžky, vybavenie do školy alebo na tréningy či učebné pomôcky. A to nerátam ešte stravu. Deti dnes potrebujú hlavne techniku, ako napríklad notebooky, na toto by sa všetkým deťom zišiel jednorazový príspevok.

 

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak