Type to search

POLITIKA

Kaliňák po prepustení ŠOKUJE! “NAKA a špeciálna prokuratúra MUČIA obvinených!”

Daniel Ouzky
Daniel Ouzky máj 13

Exminister vnútra zo Smeru-SD Robert Kaliňák považuje svoje trestné stíhanie za nezmysel. Ide podľa neho o politický proces. Po prepustení z väzby podčiarkol, že súdy v jeho prípade doteraz nerozhodovali o dôvodnosti samotného stíhania, ale len o väzbe.

Jeho obhajca David Lindtner podotkol, že súdy sú pri rozhodovaní o väzbe časovo limitované a nemajú možnosť si preštudovať všetky spisy tak, aby vedeli hovoriť o dôvodnosti stíhaní. Môžu podľa neho dospieť k záveru, ale nemožno to brať ako meritórne rozhodnutie.

“Platí veta, že sú to naozaj nezmysly. Budeme sa k tomu vyjadrovať postupom času, keď už bude pokračovať samotné trestné konanie. Nemôžem hovoriť k skutku,” skonštatoval Kaliňák. Považuje za nezmysel naháňať politických súperov za to, že svojich oponentov označia za daňových podvodníkov. Hovorí o “stalinistickom” výkone práva. Upozornil na riziko zneužívania trestného práva. Čo sa týka režimu vo väzbe, postup samotného ústavu a Zboru väzenskej a justičnej stráže označil za profesionálny. Nesťažuje sa ani na prístup orgánov činných v trestnom konaní pri jeho zadržaní.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak