Type to search

POLITIKA

POMSTA za hlasovanie o Ficovi? Špeciálna prokuratúra ZNOVU žaluje Pčolinského

Daniel Ouzky
Daniel Ouzky máj 19

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal v utorok obžalobu na bývalého riaditeľa Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimíra Pčolinského zo zločinu prijímania úplatku, zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa a z prečinu ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti. Na sociálnej sieti o tom informoval ÚŠP.

Ide pri tom už o druhý vážny krok orgánov činných v trestnom konaní proti nominantovi Sme rodina v krátkom období. Obvinenie poslanca NR SR Martina Borguľu (Sme rodina) bolo pri tom mediálne a v očiach časti verejnosti spájané práve s hlasovaním poslaneckého klubu Sme rodina o potenciálnom vydaní opozičného poslanca Roberta Fica (Smer-SD) do kolúznej väzby.

ŠTS eviduje podanú obžalobu. „Trestná vec bola pridelená zákonnému sudcovi na pracovisku v Banskej Bystrici, ktorý po jej preštudovaní rozhodne o ďalšom postupe,“ priblížila pre TASR hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.

Vladimíra Pčolinského stíhajú v súvislosti s kauzou SIS, na ktorej čelo sa dostal ako nominant vládnej strany Sme rodina. Pôvodné obvinenia v prípade zrušila vlani v auguste Generálna prokuratúra SR. Exriaditeľa tajnej služby obvinili z toho, že on a bývalý námestník SIS Boris Beňa mali prijať úplatok od podnikateľa a konkurzného právnika Zoroslava Kollára vo výške 40.000 eur. Zoroslav Kollár chce podľa medializovaných informácií uzavrieť dohodu o vine a treste.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak