Type to search

POLITIKA

TRAPAS: “Digitálna” ministerka Remišová ukázala celému Slovensku heslo od svojho notebooku

Daniel Ouzky
Daniel Ouzky jún 29

Vicepremiérka a ministerka pre informatizáciu Veronika Remišová sa zase predviedla. Svojim fanúšikom chcela v príbehu na sociálnej sieti ukázať ako pilne cez deň pracuje. Nakoniec však prezradila viacej ako chcela.

Politici sa v dnešnej dobe snažia byť k voličom čo najbližšie. Výnimkou nie je ani líderka koaličnej mikrostrany Za ľudí a šéfka rezortu Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) Veronika Remišová, ktorá na svoj profil na sociálnej sieti pridáva aktivity čo za deň v úrade stihla, aby jej ľudia verili, že sa v práci nefláka.
Na internet teda zavesila príbeh v ktorom verejnosť nechala nazrieť do svojho denného programu. „Dnes som vystúpila online na konferencii World Urban Forum, ktorá sa konala v poľských Katoviciach. Konferencia s zameriavala na budovanie inkluzívnych a udržateľných miest a komunít. Diskutovala som s rezortnými kolegami o udržateľnom rozvoji miest,” popísala pod videami ministerka v podstate nie príliš zaujímavú činnosť.

Jej storka ale záujem vzbudila, aj keď zrejme inak ako si politička predstavovala. Pri zábere na jej laptopu je totiž vidno aj heslo, ktoré nalepené na obrazovke. Od ministerky, ktorá má na starosti témy informačnej bezpečnosti štátu a zabezpečenia proti kybernetickým útokom, by sme asi čakali lepšiu formu zabezpečenia jej počítača.

Úsmev vyvoláva aj samotné heslo, ktoré napísané čiernymi písmenami na žltej nálepke doslova bije do očí. A aké má vlastne Remišová heslo na svojom pracovnom počítači? Nič zložité nečakajte, heslo je: “Mirri2020”. Teda skratka ministerstva a rok kedy vzniklo. Nabúrať sa do je notebooku, kde môžu byť aj štátne tajomstvá, by tak zvládol aj podpriemerný hacker.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak