Type to search

POLITIKA

V štrajkovej pohotovosti sú učitelia, lekári aj samosprávy! Heger však vládu vychvaľuje kde sa dá

Daniel Ouzky
Daniel Ouzky júl 05

Premiér Eduard Heger (OĽaNO) len nedávno vyhlásil, že vláda, ktorú vedie, má výsledky. Pre hádky v koalícii však o nich nepočuť. Tak sa začal chváliť sám.

Heger sa pustil do zlepšovania imidžu koalície a svojho kabinetu sám. V najnovšom statuse na sociálnej sieti sa pustil do koalície a vyrátal, čo sa všetko podarilo za posledného pol roka.

Takmer rozprávkovo začal Heger: Kde bolo, tam bolo, bola jedna opozícia.

„Opozícia nás celý polrok doslova bombardovala tým, čo všetko nestihneme, nepripravíme, neurobíme. Klamali a strašili ľudí o bezpečnostnej zmluve s USA. Dokonca chceli vyhlásiť referendum, lebo vraj ohrozujeme suverenitu našej krajiny,“ spomenul situáciu zo začiatku roka premiér.

Vojenská zmluva s USA prešla rýchlo vládou, prezidentka žiadala vypracovať doložku. Bitku v parlamente vyhrala koalícia a Zuzana Čaputová ako hlava štátu zmluvu ratifikovala začiatkom februára.

Obavy zo zmluvy však nemala len opozícia, ale aj obyvatelia z okolia Kuchyne a Sliača. Sťažovali sa, že ministerstvo obrany s nimi málo komunikuje. Tak bolo Slovensko svedkom, ako si starostovia odkazujú s ministrom obrany na sociálnych sieťach.

Ešte v tom istom mesiaci Rusko začalo inváziu na Ukrajinu. Heger opozícii vyčíta, že aj potom pokračovala v demagógii. „Šírili názory, že vtiahneme krajinu do vojny. Pričom jediný, kto ohrozoval bezpečnosť našich občanov, boli práve oni svojimi demagógiami,“ píše Heger bez konkrétností. Aj preto poslanci umožnili Národnému bezpečnostnému úradu doslova vypnúť alternatívne médiá, hoci úrad doteraz jasne nevysvetlil, podľa akých kritérií postupoval.

„Ďalej znevažovali Plán obnovy a odolnosti SR či pripravované reformy. Kým však oni rozprávali a klamali, moja vláda pracovala,“ pokračuje Heger.

Nespomenul, že napríklad Súdna mapa musela byť riadne okresaná, aby vôbec prešla parlamentom. Aj to na poslednú chvíľu. Výstavbu nových nemocníc presadil minister zdravotníctva až na štvrtý raz. Proti reforme vysokých škôl sa búrili nielen školy, ale aj študenti.

V štrajkovej pohotovosti sú v súčasnosti učitelia, lekári, samosprávy.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak