Type to search

POLITIKA

“Tvoríme úspešné Slovensko, kde sa bude dobre žiť!” Remišová novou reklamou zabáva Slovákov

Daniel Ouzky
Daniel Ouzky júl 13

Ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová (Za ľudí) opäť prekvapila! Tentokrát reklamnou kampaňou, ktorá sa snaží presvedčiť ľudí, že vláda robí zo Slovenska úspešnú krajinu a že občanom sa tu bude dobre žiť. Reklama súvisí s eurofondovým operačným programom Slovensko, ktorého vznik kritizovali viacerí politici a odborníci. Program totižto do seba spája viacero doteraz existujúcich programov a v podstate znamená, že po novom bude existovať len jeden jediný operačný program. To síce môže byť priestor na lepšiu kontrolu, no zároveň aj na väčšie prehliadanie konkrétnych problémov.

„Zateplíme až 16 000 bytov, obnovíme 500 verejných budov a až 35 000 domácností dostane podporu na energetické riešenia. Program Slovensko znamená radikálnu zmenu v systéme eurofondov a historickú príležitosť pre rozvoj Slovenska a lepší život ľudí,“ začala svoj najnovší status na sociálnej sieti Remišová.

Jedná sa o ďalšie pozitívne slová, ktoré zo strany ministerky nie sú žiadnou výnimkou, no občanmi, ktorí sa trápia s problémami, ktoré priniesla pandémia a vojna na Ukrajine spolu s častou nečinnosťou súčasnej vlády v zásadných otázkach, často jednoducho nie sú prijímané. Remišová však dlhodobo ukazuje, že si za svojimi slovami stojí a hlbokými vládnymi konfliktami, znamenajucími v podstate postupné rozpadávanie sa vlády, sa priveľmi vyrušovať nenechá.

„Takmer 12,6 miliardy eur z nových eurofondov budeme investovať do oblastí, ktoré prinesú ľuďom lepšiu prácu, zdravé životné prostredie, kvalitnú dopravu, lepšie zdravotníctvo a sociálne služby. Lebo ľudia vo všetkých regiónoch Slovenska si zaslúžia európsku kvalitu života,“ konštatuje Remišová.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak