Type to search

POLITIKA

“Vláda je neschopná a nevie, čo má robiť!” Pellegrini chce presadiť REÁLNU pomoc ľuďom

Strana Hlas-SD navrhuje vyplatiť všetkým dôchodcom do konca tohto roka trinásty dôchodok vo výške 515 eur. Na tlačovej besede to povedal predseda strany Hlas – sociálna demokracia Peter Pellegrini.

Jednota dôchodcov na Slovensku (JDS) návrh strany Hlas podporuje. „Ide zatiaľ o najvyššiu navrhovanú pomoc, s ktorou prišli parlamentné politické strany po spustení petície JDS s piatimi zásadnými požiadavkami pre pomoc seniorom,“ uviedol v tlačovej správe predseda JDS Michal Kotian.

Ide o aktuálnu priemernú sumu starobného dôchodku. Opozičná strana chce na jeseň tiež pomôcť rodinám s nezaopatrenými deťmi sumou 200 eur na každé dieťa. Rodiny by podľa šéfa Hlasu-SD mohli túto jednorazovú pomoc dostať v októbri alebo novembri tohto roka.

Pellegrini upozornil na výrazné zvyšovanie cien tovarov a služieb na Slovensku. Ako príklad uviedol oleje a tuky, ktoré zdraželi o viac ako 50 percent, a chlieb a pečivo, ktorých ceny išli nahor o viac ako 23 percent. „Väčšina ľudí na Slovensku je na tom biedne,“ povedal Pellegrini.

Tvrdí, že na Slovensku je ohrozených 90 percent pracujúcich ľudí, keďže zarábajú v hrubom menej ako dvetisíc eur. Upozornil na to, že vlády v iných krajinách predstavujú balíky opatrení pre občanov.„Vláda je neschopná, nevie, čo má robiť,“ povedal k vláde Eduarda Hegera.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak