Type to search

POLITIKA

Remišová si na záver kopla do Fica: Tento fašista nemal na oslavách SNP čo hľadať!

Výročie osláv Slovenského národného povstania sa žiaľ stalo predmetom politických sporov.

Ministerka pre rozvoj a informatizáciu a súčasne predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová sa k sviatku vyjadrila na sociálnej sieti. Okrem Roberta Fica spomenula aj Milana Uhríka. Podľa nej ani jeden nemá čo robiť na oslavách SNP.

„Fico a Uhrík, extrémisti, fašisti a ich kamaráti na oslavy SNP nepatria! V Slovenskom národnom povstaní sa Slováci odvážne postavili fašistom. Mnohí hrdinovia z povstania trpeli od fašistov a následne trpeli aj pod komunistickým režimom, pretože sloboda prekáža každej totalite a diktatúre. Dnes si napriek tomu odkaz SNP dovoľujú uzurpovať aj ľudia, ktorí pamiatku hrdinov pošliapali najviac,” uviedla Remišová.

„Je to Robert Fico, ktorý si podáva ruky s ľuďmi z fašistickej strany. Sú to extrémisti zo strany Republika, ktorí ešte včera koketovali s fašizmom, aby sa dnes nehanebne hlásili k SNP spolu s novým spojencom a kamarátom Ficom. Tento národ si váži hrdinstvo svojich predkov, ktorí bojovali proti zlu a za slobodu. Je vrchol pokrytectva a zloby, ak dnes máte odvahu otvárať dvere fašistom a zároveň sa hlásiť k odkazu SNP,” zakončila svoje vyhlásenie na sociálnej sieti.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak