Type to search

POLITIKA

“Zase tie nesprávne noviny.” Kollár v živom vysielaní odkázal moderátorovi, aby nečítal Denník N!

Zaujímavá situácia nastala v utorkovej večernej relácii televízie TA3 s názvom Téma dňa, v ktorej hosťom moderátora Petra Bielika bol predseda Národnej rady SR a líder Sme rodina Boris Kollár.

Bielik sa Kollára sa priamo opýtal, či nového ministra spravodlivosti Viliama Karasa, ktorý nastúpi po Márii Kolíkovej, náhodou nenavrhlo práve hnutie Sme rodina. Takéto špekulácie sa totiž objavili v Denníku N, ktorý sa nad nomináciou Karasa pozastavoval od chvíle, kedy ako prvý v nedeľu o 10. 19 hodine zverejnil mená troch ministerských nominantov, ktoré Heger odovzdal prezidentke.

Mimochodom, Matovič je presvedčený, že mená pre Denník N unikli z kancelárie prezidentky Zuzany Čaputovej. „Premiér Eduard Heger navrhol prezidentke, aby sa ministrom spravodlivosti stal predseda Slovenskej advokátskej komory Viliam Karas. Ten sa zastáva generálneho prokurátora Maroša Žilinku,“ takto kriticky “ už v prvej správe o Karasovi informoval Denník N v nedeľu a v rovnaký deň, podľa očakávania, sa do Karasa pustila aj Nadácia Zastavme korupciu.

Kollár však odmietol Bielikovi potvrdiť, že Karas by bol jeho nominantom a dokonca tvrdil, že ho doteraz ani len nepoznal: „Môžem vás sklamať, na pána ministra spravodlivosti som dostal telefónne číslo dnes (13.9. – pozn. red.). Takže od dnes mám telefónne číslo na pána ministra spravodlivosti. Takže takýto je to môj nominant…“

„A už keď sa ma na to pýtate, tak môžem vás ubezpečiť, že nie je správne čítať Denník N, lebo ten neprináša pravdu, on si pravdu vymýšľa. Takže z tohto pohľadu asi ste zase čítali tie nesprávne noviny, kde tvrdili, že (Karas) to je môj nominant. Bol jeden nominant politickej strany, nie našej, ktorý bol na vypočutí a ten nám ho navrhol: že toto je dobrý odborník, zavolajte si ho, pozrite si ho, vypočujte si ho. Tak sme ho zavolali, prvýkrát som počul to meno, povedal ho, prišiel a sme sa zhodli na tomto kandidátovi,“ uviedol Kollár, pričom Bielikovi ešte raz odporučil, aby zmenil médium, ktoré sleduje: „Radšej čítajte Pravdu ako ´enko´, keď sa chcete sa dozvedieť tú pravdu.“

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak