Type to search

DOMÁCE

NAKA zadržala stredoškoláka! Verejne schvaľoval teroristický útok na Zámockej

Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala v piatok študenta bratislavskej strednej školy za to, že svojimi výrokmi verejne schvaľoval teroristický útok na Zámockej ulici v Bratislave. Polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

„V súčasnosti prebiehajú procesné úkony, bližšie informácie poskytneme, keď to procesná situácia dovolí,“ dodala polícia. Študent je podozrivý zo zločinu niektorých foriem účasti na terorizme.

Polícia pripomenula, že v rámci svojej činnosti monitoruje aj sociálne siete. „Jednou z foriem účasti na terorizme je verejné schvaľovanie teroristického útoku v zmysle paragrafu 419 b Trestného zákona, za ktoré hrozí trest odňatia slobody vo výmere troch až desať rokov,“ upozornila.

Policajný zbor priebežne vyhodnocuje všetky informácie, ktoré získal vlastnou činnosťou alebo prostredníctvom podnetov od občanov.

Pripomíname, že za relatívne krátky čas ide už o druhý medializovaný prípad, keď elitní policajti z NAKA riešia tínedžera. Ešte minulý piatok polícia obvinila z prípravy obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy len 14-ročného žiaka z Mníška nad Hnilcom.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak