Type to search

POLITIKA

Lekár nenechal na Matovičovi nitku suchú! “Týmto sa úplne DISKVALIFIKUJE!”

Počas štvrtkovej tlačovky šéfa lekárskych odborov Petra Visolajského sa pred novinárov spolu s ním postavili aj viacerí skúsení lekári. Aj im dali žurnalisti priestor. Doktori vysvetľovali, čo ich viedlo k tomu, že podali výpovede. Jedna lekárka s atestáciou napríklad priznala, že ešte nemá jasno v tom, čo po ukončení pracovného pomeru v nemocnici podnikne. Podotkla však, že najskôr zrejme zamieri na úrad práce. Zaujímavé veci pred televíznymi kamerami porozprával aj Roman Procházka z gynekológie na bratislavských Kramároch.

Gynekológ sa predstavil novinárom ako lekár s 32 ročnou praxou, ktorý je, ako uviedol aj šéfoperatér. Prečo patrí medzi tých vyše 2000 lekárov, ktorí podali na Slovensku výpovede. Pre to isté čo pred 11 rokmi – a preto, že tento štát, nezávisle od toho, kto je pri moci, má zdravotníctvo na chvoste svojho záujmu,“ vysvetlil Procházka novinárom.

Zďaleka to však nebolo všetko, čo pred zvedavými zástupcami médií uviedol. Povedal aj svoj názor na to, prečo sa rokovania medzi vládou Eduarda Hegera (OĽANO) a lekárskymi odbormi stále neuzavreli. Navyše, napätie, ktoré medzi oboma stranami panuje, je čoraz citeľnejšie. „Neochota vlády ustúpiť a pristúpiť na rozumné požiadavky,“ konštatoval.

Vzápätí upriamil pozornosť na podmienky na Kramároch, kde si zarába ako skúsený odborník na svoj každodenný chlieb. „Máme vlastne verejne zakázané vystupovať za nemocnicu. Keby som vás zobral na našu operačku… Napríklad rozvodná skriňa, Kramáre boli postavené v roku 1967, výťahy nechodia, tečie nám cez okná. Nie sú na to financie, nie sú peniaze na normálnu reprodukciu v nemocnici…,“ upozornil na zlý stav svojho pracoviska Roman Procházka. “Celé toto lavírovanie s financiami je čistý podvod. Nerád to vravím, ale keď minister financií povie, že on nevie čo je domáci rozpočet, že nevie používať platobnú kartu, podľa mňa sa tým absolútne diskvalifikuje.”

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak