Type to search

POLITIKA

“Právnička, ktorá zabránila skládke.” Česká kandidátka na prezidentku natrela Čaputovú

Kandidátka na prezidentku Českej republiky vysokoškolská profesorka Danuše Nerudová, bývalá rektorka Mendelovej univerzity v Brne, si v rozhovore pre Český rozhlas dňa 7. decembra 2022 kopla do prezidentky Slovenskej republiky Zuzany Čaputovej. Bariéra medzi obidvoma dámami je na svete.  Nerudová je intelektuálka s bohatými manažérskymi schopnosťami, zatiaľ čo Čaputovú vyniesli na post hlavy štátu zahraničné mimovládky.

Danuše Nerudová je pravá kópia Zuzany Čaputovej. Obidve dámy sú rovnakej krvnej skupiny, milujú Ukrajinu, LGBTI ideológiu, Európsku úniu a pod. Sú podobné ako vajce vajcu.

Absolútny šok Nerudová spôsobila v nedávnom vyjadrení pre Český rozhlas, v ktorom si mierne podala našu prezidentku, vrchnú veliteľku ozbrojených síl: „Každá z nás má za sebou iný príbeh. Ja som ekonómka, riadila som univerzitu s rozpočtom dve miliardy (korún) a 1500 zamestnancami. Ona (Čaputová) je právnička, ktorá zabránila skládke.“ 

Expert z organizácie Člověk v tísni Daniel Hůle si okamžite zastal našu hlavu štátu a českú kandidátku skritizoval na sociálnej sieti: „Presne toto by Čaputová o Nerudovej nikdy nepovedala.“ Šéfredaktor českého týždenníka Respekt Erik Tabery považuje Nerudovej vyjadrenie za nešťastné a skratkovité. No nerobil z toho veľkú vedu, išlo o obyčajné nedorozumenie. Podľa vyjadrenia Taberyho pre Sme, Nerudová nemala v úmysle Čaputovú uraziť. Ide pritom o stanovisko veľkého sympatizanta slovenskej prezidentky.

 

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak