Type to search

POLITIKA

Fico sa obul do Pellegriniho! TOTO je dôvod, prečo chce s vládnuť s LIBERÁLMI

Robert Fico kritizuje Petra Pellegriniho za jeho vyjadrenia o možnej povolebnej spolupráci. Šéf Hlasu v rozhovore pre Nový Čas zopakoval, že si nevie predstaviť byť v jednej vláde s predsedom Smeru.

Fico mu teraz odkazuje, že berie na vedomie jeho rozhodnutie „ísť pravicovou a liberálnou cestou“. Podľa predsedu Smeru z Pellegriniho slov jasne vyplýva, že „pôjde o spoluprácu Hlasu, SaS a Progresívneho Slovenska“.

Pellegrini pre Nový Čas povedal, že Fico je politik minulosti. „Ja si to neviem predstaviť, a to by ani nefungovalo. Na Slovensku musí fungovať pokoj a mala by vzniknúť vláda, ktorá pomôže upokojiť spoločnosť,“ povedal predseda Hlasu o spolupráci s Ficom.

„On je skvelý technológ moci, on urobí aj teraz všetko pre to, aby získal čo najviac percent a dokázal, že to ešte vie, ale už si nemyslím, že to je obrovský prínos pre budúcnosť Slovenska.“ Líder Hlasu v rozhovore dodal, že jeho slová o Ficovi nie sú „len nejaká finta, aby sme potom predsa len so Smerom mohli vládnuť“.

„Moja preferencia je – a hovorím to vlastne od začiatku Hlasu –, pre upokojenie spoločnosti, ktorá je rozdelená na dva znepriatelené tábory, by bolo najlepším riešením, keby vznikla vláda takého zmierenia, to znamená, že by to bol mix strán, napríklad Hlasu a niekoho zo súčasnej koalície, alebo nejaký budúci tvar, ako keď sa to len takto vymení,“ povedal Pellegrini.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak