Type to search

POLITIKA

TOTÁLNY ŠOK: Pročko si mal za volant sadnúť opitý, polícia musela zakročiť! “Správal sa agresívne!”

Známeho zabávača Joža Pročka zastavili v noci policajti v Lučenci opitého! Šoféroval Volkswagen, nemal pri sebe doklady a navyše sa agresívne vyrútil na policajtov. On však tvrdí, že to bol žart a hoci vypité mal, nešoféroval.

Počas dopravno-bezpečnostnej akcie si policajti posvietili na okres Lučenec, ktorý je neslávne známy vysokým počtom dopravných nehôd pod vplyvom alkoholu. Okolo polnoci pri benzínovej pumpe smerom z Haliče zastavili aj Volkswagen s lučeneckým evidenčným číslom, ktorý šoféroval známy zabávač a nachytávač z televíznej relácie Nikdy nehovor nikdy Jožo Pročko. Nemal pri sebe žiadne doklady a ako nám opísal svedok, snažil sa s policajtmi vyjednávať, vraj len ide niekoho odviezť.

Policajti však začali preverovať jeho totožnosť a keď Pročko zistil, že mu to tak ľahko neprejde, stratil nervy. „Správal sa agresívne. Asi dvakrát niekomu nervózne telefonoval. Potom prišla na miesto ďalšia policajná hliadka,“ opísal svedok incident. Podľa našich informácií mal údajne policajtov obviniť, že si od neho žiadali úplatok a vykrikovať, že ho mlátili. Neskôr to však odvolal.

Navyše, začal aj popierať, že on šoféroval, hoci z miesta vodiča vystúpil on a dobrovoľne sa podrobil dychovej skúške.

Polícia odmietla bližšie komentovať okolnosti tohto incidentu, ale potvrdila, že dopravná hliadka Pročka zastavila. „Polícia túto osobu zastavila a dychová skúška bola pozitívna. Prípad je v štádiu preverovania,“ konštatovala včera krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová. Koľko mu namerali, neuviedla, no podľa našich informácií to bolo 1,4 promile alkoholu.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak