Type to search

POLITIKA

Posun v prípade zabitia 5 študentov! “Šofér smrti” Dědeček basu už možno NIKDY neopustí

Ďalší posun v prípade! Vyšetrovanie tragickej smrti 5 študentov, ktorých minulý rok zrazil na MHD zastávke Zochova opitý Dušan Dědeček, ukončili len minulý týždeň. Obvineného včera súd oficiálne po takmer 6 mesiacoch od tragédie obžaloval. Čo hovorí na výšku trestu rodina jednej z obetí?

Dušan Dědeček si minulý rok začiatkom októbra v nedeľu večer sadol za volant s 1,6 promile alkoholu v krvi. Nezvládol riadenie a v centre Bratislavy vyletel zo zákruty, pričom v rýchlosti vyše 140 km/h narazil priamo do zastávky MHD Zochova. Výsledkom tohto nezodpovedného a bezohľadného správania boli desiatky zranených a 5 obetí – študenti Broňa († 21), Marek († 21), Natália († 19), Richard († 19) a Saša († 20).

Dědeček pár dní po nehode poprosil rodiny obetí o odpustenie. „Žiadne slová to nevyjadria, nijaký môj čin to nezmení, ale chcel by som ich poprosiť o odpustenie,“ povedal. Krajský súd ho vzal do väzby, kde je dodnes.

Advokát rodičov nebohej Broni Božoňovej Patrik Benčík z Prešova vznesenie obžaloby už očakával. “Bol som na preštudovanie vyšetrovacieho spisu, lehota totiž končila minulý týždeň,” spresnil. Za rodinu poškodených skonštatoval, že sú na pol ceste k odsúdeniu páchateľa tohto ohavného trestného činu. “Veríme, že zákonný sudca spis čo najrýchlejšie naštuduje a vytýči pojednávanie v danej veci,”dodal Benčík.

Na margo trestnej sadzby, pri ktorej obžalovanému Dědečkovi hrozí doživotie, uviedol: “ Pozostalí spokojní nebudú nikdy. Moji klienti prišli o dcéru, a nič im túto stratu nenahradí,” tlmočil slová rodiny s tým, že k samotnej kvalifikácii trestného činu sa vyjadrovať nechcú.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak