Type to search

POLITIKA

Čaputová hodnotí krízu: Migranti? Tí sa k nám dostanú bez akýchkoľvek problémov, vyhlásila

Zuzana Čaputová, prezidentka: Množstvo migrantov, ktoré máme na Slovensku, bolo predtým v Maďarsku. Faktom je, že sa k nám dostávajú bez akýchkoľvek problémov. Nemyslím si, že je dôvod na paniku. Je to vážny problém nielen na Slovensku, ale v celej Európe. Slovensko nie je cieľovou krajinou migrantov, ktorí tu sú.

Prezidentka SR Zuzana Čaputová bude na tému migrácie diskutovať s maďarskou hlavou štátu Katalin Novákovou. Uviedla to po otvorení nového školského roka na základnej škole v bratislavskej Rači. “Množstvo migrantov, ktoré máme na Slovensku, bolo predtým v Maďarsku. Faktom je, že sa k nám dostávajú bez akýchkoľvek problémov,” skonštatovala.

Za prekvapivé označila prepustenie viac než 1400 osôb usvedčených z prevádzačstva z väzenia v Maďarsku. Téma nelegálnej migrácie je podľa jej slov vážnym problémom. “Nemyslím si, že je dôvod na paniku. Je to vážny problém nielen na Slovensku, ale v celej Európe. Slovensko nie je cieľovou krajinou migrantov, ktorí tu sú,” podotkla.

Hlava štátu zároveň víta, že polícia posilňuje kapacity pri vybavovaní registrácie, udržiavaní verejného poriadku, ale aj ochrane hraníc. Absolútnou prioritou je podľa nej ochrana a bezpečie občanov SR. “Treba sa však na problém migrácie pozrieť komplexne, a najmä zabezpečovať ochranu vonkajších schengenských hraníc,” dodala.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak