Type to search

POLITIKA

“Haha, Boris nemá vysokú!” Uniknutá nahrávka nechtiac usvedčuje šéfa parlamentu

Študentská rada vysokých škôl opäť vyzýva Borisa Kollára, Igora Matoviča a Andreja Danka, aby sa vzdali titulov. Prípady politikov, ktorí získali titul nečestne, podľa nej ohrozujú povesť a kvalitu vysokého školstva na Slovensku.

Tiež pripomína, že na tento krok vyzývala všetkých troch spomenutých politikov už v minulosti. „Doposiaľ nedošlo k reflexii a patričnému nápravnému opatreniu ani u jedného z nich,“ poznamenala.

Boris Kollár má však vačší problém ako ostantí. Bývalá generálna riaditeľka Národného inšpektorátu práce Hedviga Machayová (nominantka Sme rodina) má byť na uniknutej nahrávke zachytená, ako nechtiac usvedčuje šéfa parlamentu Borisa Kollára z plagiátorstva vyjadrením, že nemá vysokú školu. Ako sa s tým predseda parlamentu mieni vysporiadať, zatiaľ nie je známe.

 

S cieľom udržať dôveru verejnosti v demokratickú spoločnosť a v dôležité inštitúcie, ktoré udeľujú akademické tituly, zároveň vyzvala bývalého ministra školstva Branislava Gröhlinga, aby poskytol dôkazy o legitímnom spôsobe dosiahnutia svojej kvalifikácie, keďže tak dodnes neurobil. (tasr)

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak