Type to search

POLITIKA

Matovič podal na Kaliňáka trestné oznámenie! “Slovenský Al-Capone si užije trest medzi 7 a 12 rokmi!”

Líder hnutia OĽANO a priatelia Igor Matovič podal v piatok trestné oznámenie na exministra vnútra za Smer-SD Roberta Kaliňáka a ďalších v súvislosti s minulotýždňovým incidentom počas tlačovej konferencie Smeru-SD.

Matovič pôvodne trestné oznámenie neplánoval. Inšpirovali ho k tomu viacerí právnici, ktorí ho kontaktovali, aby oznámenie podal. Tvrdí, že koná v duchu verejného záujmu. Kaliňák podľa Matoviča spáchal minimálne tri trestné činy.

,,Trestný čin lúpeže, trestný čin poškodzovanie cudzej veci v spolupáchateľstve s ostatnými ľuďmi a trestný čin útoku na verejného činiteľa. Vzhľadom na to, že tieto trestné činy boli páchané pod osobitným motívom, čo je priťažujúca okolnosť a zároveň voči chránenej osobe, čo je takisto priťažujúca okolnosť, tak trestná sadzba je od sedem do 12 rokov,“ vysvetlil líder OĽANO a priatelia.

Na svojej sociálnej sieti Matovič uviedol: ,,Aj Al Capone nebol zavretý za vraždy, drogy či prostitúciu … ale daňové úniky. Tak aj slovenský Al Capone, pácha roky zbabelo svoje zločiny cez svoje biele kone. V stredu však urobil zásadnú chybu a uvedomil si to neskoro … a tak som sa po výzvach viacerých špičkových slovenských právnikov rozhodol, na Zločinca so spolupáchateľmi dať moje prvé TO. Čo spáchali: § 188 trestný čin lúpeže, § 245 trestný čin poškodzovania cudzej veci, § 323 tresný čin útoku na verejného činiteľa. S priťažujúcimi okolnosťami – v spolupáchateľstve, z osobitného motívu a na chránenej osobe. Ak zostane po voľbách na Slovensku demokracia a OČTK naďalej slobodné, tak slovenský Al Capone si užije trest medzi 7 a 12 rokmi … ďalší dôvod ísť voliť…“

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak