Type to search

POLITIKA

Exprezident Gašparovič VYTIAHOL mená hráčov, čo stoja za Korčokom, Čaputovou a Kiskom!

Ivan Gašparovič, exprezident SR: Jednoznačne viem povedať, koho by som nevolil a z tých mojich favoritov má každý svoje pre a proti. Kandidát Ján Kubiš je určite známejší ako Ivan Korčok, ktorý nemá skúsenosti s riadením väčších inštitúcií. Korčoka však podobne ako Kisku a Čaputovú podporuje GLOBSEC.

“Ak by som išiel komplexným pohľadom na osobu, ktorá má riadiť štát, tak by som sa na to musel pozerať z občianskeho hľadiska. Musel by som vyhodnotiť, ako sa zapájal do riešenia hospodárskych aj kultúrno-spoločenských problémov, aký vzťah má k tomu, že SR je samostatný suverénny štát, akým spôsobom sa vyjadruje k našej účasti v EÚ, NATO a vôbec, aký je jeho globálny pohľad na tento „globalizovaný“ svet,” pokračoval Gašparovič.

“Keď to zoberiem z tohto pohľadu, v súboji Korčok-Pellegrini jednoznačne mi vychádza súčasný predseda NR SR, hoci ho teraz atakujú. Prešiel mnohými vysokými štátnymi funkciami, a preto má všetky predpoklady, aby štát dokázal riadiť spolu s vládou a parlamentom aj v tých prípadoch, keď sú v spoločnosti rôzne názory na nejaký problém. Som presvedčený, že tú správnu strednú cestu by najskôr našiel Peter Pellegrini.”

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak