Type to search

POLITIKA

Prezidenstké voľby na Slovensku: Moratórium sa OPÄŤ predlžuje, člen komisie skolaboval!

Na Slovensku je v sobotu prvé kolo prezidentských volieb. K urnám má právo prísť približne 4,33 milióna občanov SR s trvalým pobytom na Slovensku.

„Môžem vyvrátiť falošné správy, že v okrese Humenné nám zhoreli v niektorej obci hlasovacie lístky. Všetky volebné miestnosti tak, ako som potvrdila, boli otvorené včas a žiadnej takejto mimoriadnej situácii nedošlo,“ povedala zapisovateľka Štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán Eva Chmelová.

Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR vyslalo predpoludním ambulancie rýchlej zdravotnej pomoci a rýchlej lekárskej pomoci na štyri zásahy do sídiel volebných okrskov. Záchranári o tom informovali na sociálnej sieti.

„Ambulanciu sme vyslali do základnej školy v Galante k 77-ročnej žene, ktorá utrpela úraz hornej končatiny a pleca po páde. Záchranári ju po prvotnom ošetrení transportovali do nemocnice v Galante,“ uviedlo operačné stredisko. To reagovalo aj na volanie na tiesňovú linku 155 a posádka smerovala do domu kultúry v Senici k 42-ročnému mužovi s epileptickým záchvatom. Posádka pacienta transportovala do nemocnice v Skalici.

Ambulancia smerovala aj do volebnej miestnosti v Košiciach k 79-ročnej pacientke s kolapsom, ktorá utrpela povrchové poranenie hlavy. Transport do nemocničného zariadenia odmietla. „Aktuálne zasahuje ambulancia záchrannej zdravotnej služby aj u pacientky s kolapsom vo volebnej miestnosti v Martine,“ dodalo operačné stredisko.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak