Type to search

POLITIKA

Neúspešný kandidát na prezidenta odkazuje: Raz tie voľby VYHRÁM!

Bývalý predseda Najvyššieho súdu SR Štefan Harabin sa v pondelok (25. 3.) postavil pred Špecializovaný trestný súd v Pezinku. Témou pojednávania mali byť údajné trestné činy hanobenia rasy, národa a presvedčenia, a tiež schvaľovanie trestného činu v súvislosti so statusom, ktorý Harabin uverejnil na sociálnej sieti.

Dôvodom predvolania na súd má byť status, ktorý Harabin uverejnil na sociálnej sieti. „Urobil by som presne to isté, čo Putin v súvislosti s udalosťami na Ukrajine,“ uviedol. Zrušený Úrad špeciálnej prokuratúry podal trestné oznámenie na bývalého ministra spravodlivosti a bývalého predsedu Najvyššieho súdu ešte v polovici minulého roka.

Trestné oznámenia na Harabina podali tiež vtedajší poslanci Juraj Šeliga, Andrej Stančík, Kristián Čekovský, Ján Benčík alebo Ondrej Dostál.

Neúspešný prezidentský kandidát zároveň vylúčil, že by vymenil podporu Petra Pellegriniho za kandidatúru na Ústavný súd. „Som sudca a nikdy som s nikým nekupčil,“ tvrdil. Na otázku, či ho láka post ústavného sudcu odvetil, že chce vyhrať prezidentské voľby. „Keď to nevychádza teraz, tak to bude o päť rokov. Raz tie voľby vyhrám,“ dodal Harabin.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak