Type to search

POLITIKA

Forró o podpore kandidátov: Buď Pellegrini alebo NIKTO!

Všetky argumenty, ktoré máme, hovoria v prospech Petra Pellegriniho a v neprospech Ivana Korčoka, tvrdí exposlanec za OĽaNO a súčasný člen vedenia Aliancie György Gyimesi.

Momentálne sa zdá, že neúspešný prezidentský kandidát Krisztián Forró zrejme v druhom kole volieb nepodporí nikoho. Pellegrini má medzi slovenskými Maďarmi ešte značné rezervy, otázka je, či bude schopný týchto voličovo zmobilizovať. Výsledok z prvého kola je sklamaním.
Zhruba takto by sa dali zhrnúť reakcie Krisztiána Forróa, Györgyho Gyimesiho a Zsolta Királyho, zástupcov slovenských Maďarov, ktorých sme oslovili po prvom kole prezidentských volieb.

Buď Pellegrini, alebo nikto
Hlavnou otázkou je, samozrejme, tá, či Forró podporí v druhom kole Pellegriniho, alebo Korčoka, prípadne ani jedného z kandidátov.
Samotný Forró nám v nedeľu povedal, že predstavitelia strany Aliancia by sa mali budúci týždeň stretnúť najprv s Pellegrinim a následne aj s Korčokom. Zároveň poprel, že sa stretol s Korčokom po prvom kole.

Už teraz sa však zdá jasné, že Aliancia ani Forró samotný Korčoka nepodporia. Ten na našu otázku odpovedal: „Neviem si predstaviť, že by som podporil Korčoka.“ Následne dodal, že buď podporí „Pellegriniho, alebo nikoho“. Definitívne sa však chce rozhodnúť až po stretnutí s oboma kandidátmi.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak