Type to search

POLITIKA

Spišiak Z PS mal zlý deň! OFUČANÝ vysvetľoval svoj náhly odchod

Bývalý policajný prezident Jaroslav Spišiak, ktorý aktuálne vysedáva v Národne rade ako poslanec za Progresívne Slovensko, nemal veru dobrý deň.  V priebehu niekoľkých hodín hneď dvakrát ofučane odkráčal spred novinárskych mikrofónov.

Urobil tak po rokovaní parlamentného Výboru pre obranu a bezpečnosť, na ktorom mal minister vnútra Matúš Šutaj Eštok vysvetľovať svoj škandalózny počin, a to vystúpenie s hľadaným extrémistom Danielom Bombicom.  Po rokovaní čakali zástupcovia médií na ministrovo vyjadrenie, hrdo sa však pred nich postavil aj poslanec Spišiak, ktorý bol pripravený reagovať na zvedavé novinárske otázky. Lenže smerom k nemu žiadne neprišli. Práve naopak, akási česky hovoriaca žurnalistka mu vysvetlila, že pýtať by sa chceli ministra Eštoka. Zjavne šokovanému  poslancovi PS chvíľu trvalo, kým mu došlo, že o jeho vyjadrenia nie je záujem a že môže pokojne odísť. Napokon aj odkráčal, no jeho gestá naznačovali, že sa ho situácia dotkla.

Podobný scenár sa opakoval aj počas tlačovej konferencie, na ktorej spoločne vystúpili poslanci hneď niekoľkých opozičných strán. Po tom, ako svoju reč dokončil zástupca hnutia Slovensko Gábor Grendel, sa k mikrofónom vybral práve Jaroslav Spišiak no svižne ho predbehol Juraj Krúpa z SaS. Policajný exprezident sa vzápätí zvrtol a namosúrene odpochodoval do útrob budovy Národnej rady. Jeho počin neodvrátilo ani ospravedlnenie od Juraja Krúpu.

Samotný Spišiak pre Plus 7 dní dovodil svoje konanie slovami, že ,,už bolo všetko povedané, preto som odišiel.“ Nuž, hádam to tak skutočne bolo. Ináč by správania bývalej policajnej elity mohlo vzbudzovať rozpaky, či sa vie ovládať. Ale na druhej strane, prípadná dotknutosť Jaroslava Spišiaka by sa dala pochopiť. Bol to totiž práve on, kto ako prvý upozornil na kontroverzné vystúpenie ministra Eštoka. Skutočnosť, že z témy napokon ťažia všetci možní dokáže veru človeka poriadne rozladiť. Najmä, keď je ako oznamovateľ nekalej činnosti odsúvaný na druhú koľaj.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak