Type to search

POLITIKA

Policajný zbor čelí virtuálnym ÚTOKOM! Reakcia ministra vnútra

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (SMER – SSD) zaregistroval na sociálnych sieťach sa šíriacu cielenú dezinformáciu, ktorá má vniesť paniku a neistotu medzi rady príslušníkov policajného zboru Slovenskej republiky. Dezinformácie sú nechutnosťami, neprospievajúcimi občanom nášho štátu a rozkladajúcimi jednu z najdôveryhodnejších inštitúcií v jej samotných koreňoch. Venoval preto slová, ktoré majú vniesť pokoj aj do radov polície, pretože i ochrancovia zákona sú len ľudia.

„Chcem policajtov ubezpečiť, že vnímam a cením si ich nasadenie a prácu a budú za ňu aj adekvátne ohodnotení. Len vás prosím, drahí kolegovia, neverte všetkému, čo čítate na sociálnych sieťach,“ vyjadril sa k nehoráznostiam, ktoré môžu veľmi ľahko prispieť k spoločenským nepokojom.

„Neunáhlite sa rozhodnutím o odchode do civilu, pretože aktívny policajt bude pre mňa vždy na prvom mieste pri rozhodovaní a nastavovaní systematických opatrení. Len skúsení policajti sú zárukou bezpečnosti v krajine,“ uviedol situáciu na pravú mieru minister vnútra.

„Svet sociálnych sietí je nebezpečný najmä preto, že k ľuďom sa dostáva veľa informácií, ktoré častokrát nie sú pravdou. Chcem sa preto prihovoriť najmä k vám, kolegovia z policajného zboru. Šíriace sa dezinformácie o valorizácii dôchodkov a platoch aktívnych policajtov sú nebezpečnou hrou pre celú našu spoločnosť,“ tvrdí minister vnútra. „Keď to bude potrebné, tak budem osobne, dennodenne opakovať to, že valorizácia, tak ako je dnes schválená v celkovej sume takmer 40 miliónov € sa bude týkať aj policajtov a aj všetkých policajtov vo výsluhe,“ povedal Matúš Šutaj Eštok.

„Naozaj nehrá rolu, či to bude dnes alebo po 1. júli 2024,“ ubezpečil minister vnútra príslušníkov polície. „Garantujem, že sa neposunie vyplácanie dôchodku po dovŕšení 55. fyzického roku života. Vážim si každého jedného aktívneho policajta a robím všetko preto, aby som vám finančne pomohol a že využívam každú príležitosť na debatu s ministrom financií ohľadom možností a ciest ako aktívnych policajtov ohodnotiť tak, ako si zaslúžite. Pretože vás spoločnosť dnes potrebuje.“

Dnešnú situáciu minister vnútra označil za veľmi ťažkú, no nechce sa iba permanentne vyhovárať na predchádzajúce vedenie, ktoré pre políciu neurobilo vôbec nič. Pre policajný zbor nepomohli papaláši typu Hamran ani prstom. Matúš Šutaj Eštok prízvukuje, že pre políciu pracuje a bojuje za to, aby mala všetko potrebné k svojej práci. Tak z materiálnej stránky, čo sa týka zlepšenia technického vybavenia, ako i lepšieho finančného ohodnotenia policajtov. Nič sa nedá však urobiť zo dňa na deň.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak