Type to search

POLITIKA

Vláda plná amatérov: Raši má toho dosť a vláde posiela TRPKÝ odkaz!

O legislatíve súvisiacej s vykonávaním výterov a vyhodnocovaním testov na nový koronavírus chce koalícia rokovať v skrátenom legislatívnom konaní, aby sa mohol nápad premiéra Igora Matoviča (OĽANO) o celoplošnom testovaní realizovať ďalej.


V diskusii v pléne to vyhlásil poslanec Boris Susko (Smer-SD). Upozornil, že neexistujú dôvody na prijatie zákona v skrátenom konaní a vláda ani neuviedla dostatočné dôvody. Nezaradený poslanec Richard Raši (nezaradený) skonštatoval, že zákon sa mohol prijať už minulý týždeň na riadnej schôdzi. Dodal, že pre neschopnosť ministra zdravotníctva Mareka Krajčího (OĽANO) sa museli poslanci z celého Slovenska zísť opäť.

 

Koaličný poslanec Ondrej Dostál (SaS) so Suskom čiastočne súhlasí v tom, že by bolo dobré, keby návrh vlády na skrátené konanie lepšie odôvodnili. Vysvetlil však, že tento návrh súvisí a ochranou zdravia obyvateľov, ktorá je garantovaná v Ústave SR.


Dôvodom na rokovanie o návrhu v zrýchlenom režime je podľa Rašiho amaterizumus a chaos v riadení pandémie a tiež neschopnosť riadenia rezortu zdravotníctva. V obsahu návrhu zákona nenájdeme podľa poslanca nič, čo by nebolo známe už skôr a čo sa nedalo schváliť na minulej schôdzi. “Všetko sme vedeli po pilotnom testovaní i prvom kole, mohli sme to schváliť minulý týždeň,” dodal s tým, že minister prinútil poslancov prísť opäť do pléna a schádzať sa, čo je v rozpore s odporúčaním znižovať mobilitu. Dodal, že vláda mala dostatok času na prípravu plánu, čoho súčasťou je aj úprava legislatívy.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak