Type to search

POLITIKA

Poslanec Taraba šikanuje dcéru prezidentky! DRSNÁ reakcia Čaputovej prišla ako blesk

Nezaradený poslanec Tomáš Taraba (Život – národná strana) uverejnil na sociálnej sieti fotografiu dcéry prezidentky Zuzany Čaputovej ako modelky. Pripísal: “Vieme, že máme na Slovensku novú top modelku”.
Reagoval tak na pochvalné reakcie na Emmu Čaputovú, ktorá sa počas módnej prehliadky predviedla ako nádejná modelka. Fotografia, ktorú Taraba zverejnil, nie je lichotivá k dievčaťu – ide totiž o zväčšeninu. Navyše, ani neuviedol, že ide o fotografiu z prehliadky.
Pod Tarabovým statusom je vyše tisíc komentárov. Veľká časť z nich útočí na dievča, posmieva sa, že jej mamou je prezidentka, vysmievajú sa jej „chlapčenskému“ účesu či líčeniu. Neberú vôbec ohľad na to, že ide o fotografiu z módnej prehliadky, kde sedemnásťročné dievča predvádzalo šaty, nie seba.
„Keby nenosila meno Čaputová a nebola by dcérou prezidentky, tak by o ňu nikto ani nezakopol,“ to je jedna z reakcií. „Toto je to, čo má označenie pohlavia X?“ pýta sa ďalší, narážajúc na kratučký účes modelky.

Medzi komentármi sú však aj také, ktoré – naopak – slovne dávajú poza uši práve Tarabovi. „Nepáči sa mi, ako sa všetci obuli do tohto mladého dievčaťa. Ona by nemala byť osočovaná za to, že jej matka je Zuzana Čaputová. Aj my máme deti. Nám by sa to páčilo, keby niekto útočil na ne?“ pýtala sa jedna z reagujúcich.

Dokonca sa objavili aj komentáre, ktoré apelujú, aby ľudia neboli povrchní. „Všimnite si, že má pekné črty tváre. A že jej stylistka namaľovala blbo obočie… A veľa žien nosí chlapčenské účesy, ktoré im pristanú,“ napísala ďalšia.

Na situáciu reagovala aj samotná prezidentka Čaputová. Ozvala sa ako matka, keď na sociálnej sieti zverejnila status: „Útok na politika alebo političku cez jeho deti je politické dno. Poslanec Taraba by sa o moju dcéru nikdy nezaujímal, keby to nesúviselo s mojou funkciou. Ľudskej zlobe a hlúposti musím v živote čeliť, ale moje deti z toho vynechajte!“

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak