Type to search

SPRÁVY ZAHRANIČIE

POKUS O NAPODOBENIE HOUDINIHO DOPADOL TRAGICKY! S TÝMTO KÚZELNÍK NEPOČÍTAL

Daniel Ouzky
Daniel Ouzky jún 18

„Pokiaľ spravím chybu, bude to tragédia,“ prehlásil indický kúzelník pred spustením do rieky.

 

(Kúzelníkovi zviazali ruky lanom a okolo tela mu obmotali reťaz. Následne muža menom Čančala Lahírí spustili do rieky Huglí v meste Kalkata)

Kúzelník Lahíri, prezývaný aj ako Mandrake, sa pokúšal o náročný trik presláveného iluzionistu Houdiniho. Ako píše BBC,indický muž však z vody ani po dlhej dobe nevyplával. Jeho telo sa našlo približne 1 kilometer od miesta, kde sa ponoril do vody.

 

(Jeho obrovským vzorom bol Harry Houdini)

Pri pokuse 40-ročného kúzelníka stála aj jeho rodina, polícia a médiá. Tí všetci so zdesením čakali, kým sa Lahíri vynorí z vody. Približne po desiatich minútach, kedy po Lahírim nebolo ani stopy, mal začať dav ľudí panikáriť.

 

(Lahíri sa pred viac ako 20 rokmi nechal do tej istej rieky spustiť v sklenenej debni. Aj v danom prípade mal byť zviazaný, no vtedy sa mu malo podariť vyslobodiť za zhruba 29 sekúnd)

Kúzelník Mandrake spomenul, že jeho cieľom je oživenie záujmu o mágiu a dodal: „Pokiaľ sa mi to podarí, je to mágia. Pokiaľ spravím chybu, bude to tragédia.“ Druhá časť jeho vety sa však bohužiaľ stala realitou.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak