Type to search

DOMÁCE SPRÁVY

KOČNER DNES VYPOVEDAL OHĽADOM VRAŽDY MAFIÁNSKEHO BOSSA!

Jozef Dobrik
Jozef Dobrik jún 20

Obvinený podnikateľ Marian Kočner vo štvrtok vypovedal na polícii. Budovu Prezídia Policajného zboru v Bratislave opustil krátko pred 13.00 h.

„Útvar osobitného určenia dnes za prísnych bezpečnostných opatrení zabezpečil prevoz Mariana K. do Bratislavy na Národnú kriminálnu agentúru, kde sa zúčastnil na procesných úkonoch,“ informovala polícia na sociálnej sieti.

Podľa televízie Markíza sa výpoveď týkala mafiánskej popravy bývalého bossa Jána Takáča. S tou spojil Mariana Kočnera bývalý príslušník Slovenskej informačnej služby Peter Tóth. Urobiť tak mal vo výpovedi v súvislosti s vraždou novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Kočner je obvinený z jej objednávky.

 

 

Takáča zavraždili pred 16 rokmi. K vražde sa priznal nájomný vrah zločineckej skupiny piťovcov Ľuboš Zelman aj šéf gangu Juraj Ondrejčák. Motívom vraždy mali byť osobné spory Takáča a Ondrejčáka. Obhajca Marek Para zdôraznil, že Kočner má právo požiadať o prepustenie z väzby, rovnako aj vypovedať k väzobným veciam. „Vypovedať k väzobným veciam je jeho právo, neznamená žiadnu formu spolupráce a smeruje len k spochybneniu zákonnosti väzby,“ uviedol Para.

Kočner je väzobne stíhaný v kauze takzvaných televíznych zmeniek za takmer 70 miliónov eur. V súčasnosti opätovne žiada o prepustenie z väzby.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak