Type to search

SPRÁVY ZAHRANIČIE

PRAVDA O ZDRAVOTNOM STAVE SCHUMACHERA VYPLÁVALA NA POVRCH

Jozef Dobrik
Jozef Dobrik júl 31

 

Bývalý riaditeľ stajne Ferrari Jean Todt tvrdí, že Michael Schumacher ukazuje veľký pokrok.

 

Legendárny jazdec F1 Michael Schumacher bojuje, aby sa mu vrátilo zdravie a stále si užíva sledovanie pretekov na televíznej obrazovke. Bývalý riaditeľ stajne Ferrari a dobrý priateľ bývalého nemeckého pretekára Jean Todt to povedal v rozhovore pre Radio Monte Carlo.

 

“S takýmito vyjadreniami som vždy veľmi opatrný, ale je to pravda. Ukazuje veľký pokrok a spolu sme v jeho dome vo Švajčiarsku pozerali preteky F1. Je v najlepších rukách a dobre sa o neho starajú. Nevzdáva to a stále bojuje, jeho rodina bojuje taktiež,” povedal Todt.

 

Sedemdesiattriročný Francúz uviedol, že ho mrzí, že so Schumacherom už nemôže komunikovať tak, ako kedysi: “Naše priateľstvo sa tým zmenilo.”

 

(Sedemnásobný majster sveta utrpel v decembri pred šiestimi rokmi vážne zranenia hlavy, keď pri lyžovaní v stredisku Méribel vo francúzskych Alpách narazil na skalu a museli ho uviesť do kómy)

 

Lekári uviedli, že mal šťastie, že prežil. O štyri mesiace začali s postupným prebúdzaním a v júni 2014 sa im to podarilo. Po zastávke v rehabilitačnej klinike ho v septembri previezli domov. Odvtedy sa vie o jeho zdravotnom stave veľmi málo.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak