Type to search

DOMÁCE POLITIKA SPRÁVY

INFORMÁCIE, KTORÉ VYPLÁVALI NA POVRCH, KALIŇÁKOVI PORIADNE ZAVARILI!

 

Ak by ovládal políciu, nemohol byť podľa jeho slov obviňovaný z viacerých káuz ešte pred vraždou novinára a za bývalého vedenia polície.

 

Ak by ovládal políciu, nemohol byť podľa jeho slov obviňovaný z viacerých káuz ešte pred vraždou novinára a za bývalého vedenia polície. Povedal to v súvislosti s medializovanými informáciami o komunikácii Kočnera s nitrianskym podnikateľom Norbertom Bödörom o polícii, SIS či prokuratúre.

 

“Ani nevieme, s kým si vlastne esemeskoval. To nie je štátom monitorované odpočúvanie, ktoré bolo zákonom schválené, v ktorom viete identifikovať, kto je kto,” skonštatoval Kaliňák. Faktom podľa neho ostáva, že ani on, ani nikto iný zo Smeru-SD tam jasné prepojenie nemá.

 

(Podpredseda Smeru-SD Robert Kaliňák odmieta prepojenia medzi Smerom-SD a podnikateľom Marianom Kočnerom, ktorý je obvinený z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka)

 

Zdôraznil, že obvinenia voči Kočnerovi padli už v auguste 2017, za bývalého vedenia polície. “Samotný Denník N informoval ešte v lete 2017, to znamená pred dvoma rokmi, dávno pred vraždou, o tom, že Marian K. je obvinený v ďalších kauzách, ďalšie sa vyšetrujú. Ten istý denník teraz píše, že o rok neskôr riadil celú políciu,” poznamenal.

 

(Poslanec parlamentu Dušan Jarjabek (Smer-SD) neberie podľa vlastných slov medializovanú komunikáciu vážne, považuje ju za súčasť volebnej kampane. “Pripravuje sa mediálna bomba, ktorá zatrasie mediálnym priestorom. Smeruje to k tomu, aby Smer-SD stratil čo najviac percent,” povedal)

 

​Podľa medializovaných informácií mal Kočner komunikovať s Bödörom o SIS, polícii, ale aj prokuratúre a prideľovaní konkrétnych prípadov konkrétnym prokurátorom. Bödör mal pre neho zabezpečovať lustrácie novinárov. Kočner je obvinený z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak