Type to search

SPRÁVY ZAHRANIČIE

FOTO: TAKTO VYZERAJÚ UNIFORMY ŠPECIÁLNYCH JEDNOTIEK NA SVETE!

 

Špeciálne jednotky sú vojenské jednotky vycvičené na vykonávanie špeciálnych operácií. Je to skupina mužov, ktorá má potenciál urobiť čokoľvek, aby splnila svoj účel. Majú schopnosť vykonávať najnebezpečnejšie operácie a misie. A toto sú uniformy tých najobávanejších.

 

Po veľkom zlyhaní Versaillskej mierovej zmluvy bola na konci druhej svetovej vojny podpísaná dôležitá zmluva kolektívnej obrany, známa ako Organizácia Severoatlantickej zmluvy (North Atlantic Treaty Organisation – NATO), a mnohé armády sveta si vytvorili vlastný elitný tím. Tu sú uniformy 16 najnebezpečnejších špeciálnych jednotiek na svete, ktorí sú schopní a ochotní spraviť všetko, čo je v ich silách, aby chránili svoju vlasť.

 

India

(Indická národná bezpečnostná stráž bola založená v roku 1984 s cieľom zabrániť teroristickým útokom v krajine po smrti premiérky Indiry Gandhiovej)

 

Čína

(Hoci Čína patrí medzi najsilnejšie krajiny sveta a disponuje sofistikovanou ochranou, isté jednotky čínskej armády jazdia na koňoch a bojujú mečmi)

 

Dánsko

(Dánska armáda, známa ako Frogmen, je celosvetovo známa pre svoje odstrašujúce uniformy. Sú súčasťou kráľovského dánskeho námorníctva a ich operácie sa najčastejšie vykonávajú pod vodou)

 

Španielsko

(Špeciálna španielska armádna jednotka je známa ako Spidermen. Títo muži majú na starosti protiteroristické aktivity a bezpečnosť dôležitých ľudí)

 

Mexiko

(Mexický špeciálna jednotka vznikla kvôli obrovskému vplyvu niekoľkých drogových kartelov. Ich primárnym cieľom je zabrániť akýmkoľvek hrozbám súvisiacim s drogami)

Nórsko

(Nórska armáda je považovaná za jednu z najlepších na svete, pretože je vyškolená v boji proti nepriateľovi v akomkoľvek počasí)

 

Peru

(Muži z peruánskej špeciálnej jednotky sa učia bojovať a doslova zničiť svojho nepriateľa za akúkoľvek cenu. Dokazujú to aj ich nebezpečne vyzerajúce masky)

 

Írsko

(Špeciálne jednotky Írska, známe ako Ranger Wing Army, sa v minulosti zaoberali medzinárodnými bojmi v Chorvátsku, Kosove, Somálsku, na Cypre a v Libanone)

 

Izrael

(Špeciálne jednotky Izraela majú názov Sayeret Maktal. Ich úlohou je zhromaždiť citlivé informácie)

 

Taliansko

(Talianske špeciálne jednotky vznikli v roku 1977 a ich úlohou je zabraňovať akýmkoľvek teroristickým útokom)

 

Veľká Británia

(Britské špeciálne jednotky boli založené v roku 1941 a známe sú pod názvo Special Air Force SAS)

 

Kanada

(Kanadské špeciálne jednotky boli vytvorené s cieľom podpory v extrémne nízkych teplotách. Operácie ozbrojených síl sú založené na záchrane rukojemníkov a operáciách na boj proti terorizmu)

 

Taiwan

(Vojaci taiwanskej špeciálnej jednotky majú dokonca nepriestrelné tvárové masky)

 

Francúzsko

(Francúzsko založilo Veliteľstvo špeciálnych síl v roku 1992 po vojne v Perzskom zálive)

 

Spojené štáty

(The United States Navy Seals riadia letecké, pozemné aj námorné misie a sú charakteristickí svojimi uniformami)

 

Rusko

(Obávaný ruský Specnaz má korene ešte v Sovietskom zvaze. Členovia tejto jednotky sú školení na špionážne, diverzné, ale aj záškodnícke činnosti, ochranu ústavnýh činiteľov, protiteroristické operácie a rôzne iné špeciálne operácie)

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak