Type to search

DOMÁCE POLITIKA SPRÁVY

ČAPUTOVÁ OTVORENE POVEDALA, ČO SI MYSLÍ O KOTLEBOVCOCH!

 

Podľa prezidentky si nemôžeme myslieť, že súd vyrieši problém s extrémizmom a fašizmom jedným rozhodnutím aj za nás.

 

Prezidentka Zuzana Čaputová v reakcii na rozhodnutie Najvyššieho súdu nerozpustiť stranu Mariana Kotlebu v statuse na sociálnej sieti uviedla, že toto rozhodnutie nie je správne chápať ako verdikt, ktorý by vyvrátil podozrenie, že ĽSNS je extrémistická strana.

 

“Súd rozhodol, že konkrétne podanie, ktoré pripravila Generálna prokuratúra, neobsahuje dostatok dôkazov o tom, že by činnosť strany smerovala k odstráneniu demokratického zriadenia,” píše v statuse.

 

(ĽSNS otvorene vystupuje proti početnej menšine Rómov, ktorú označuje za parazitov. Presadzuje tiež vystúpenie Slovenska z Európskej únie a z NATO a hlási sa k vojnovému slovenskému štátu, ktorý bol spätý s nacistickým Nemeckom)

 

“Spoločenskú atmosféru bez nenávisti dosiahneme tak, že ľuďom, ktorí stratili nádej, ponúkneme alternatívu slušnej politiky so skutočnými riešeniami. Je veľmi dôležité nešíriť nenávisť, nenadbiehať extrému a snažiť sa o novú kultúru v politike,” pokračuje Čaputová.

 

Podľa nej si nemôžeme myslieť, že súd vyrieši problém s extrémizmom a fašizmom jedným rozhodnutím aj za nás. “Svojím osobným postojom k tomu vieme a mali by sme prispieť všetci.”

 

Najvyšší súd zamietol návrh generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára, aby bola rozpustená opozičná krajne pravicová strana Kotleba-Ľudová strana Naše Slovensko. Proti verdiktu sa nemožno odvolať. Prokuratúra označila túto stranu za extrémistickú.

 

 

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak