Type to search

DOMÁCE POLITIKA SPRÁVY

ČAPUTOVÁ MINULA ZA INAUGURÁCIU OBROVSKÚ SUMU! NEUVERÍTE, ČO STÁLO NAJVIAC PEŇAZÍ

Edita Silna
Edita Silna aug 15

 

Inaugurácie prezidentov sa konajú s päťročným odstupom. Že by tá posledná stála toľko kvôli zvýšeniu cien potravín? Pozrite sa, aký účet sme zaplatili za veľký deň prezidentky.

 

Inauguráciu Zuzany Čaputovej vysielali dve televízie  a záujem o prvú ženu v Grassalkovičovom paláci mali aj turisti či médiá zo zahraničia. Na obed zaznel v Redute sľub, príhovor, konala sa prehliadka vojakov a čestnej stráže. Neskôr prezidentka obedovala so seniormi, kládla vence na Devíne a nakoniec večer pripíjala s 500 hosťami na recepcii.

 

Čaputovej úradníci jednotlivé položky nerozpísali, takže nie je jasné, ktorý bod zdražel oproti účtu, ktorý za inauguračný deň platili predchodcovia prezidentky. Koľko vlastne cáloval Ivan Gašparovič a Andrej Kiska? Šéf strany Za ľudí položky rozpísal. Vieme napríklad, že prípitky na slávnostnej schôdzi stáli dokopy  6 200 eur,  kvetinová výzdoba 3400 eur, prenájom Reduty tiež približne toľko. Za hudbu filharmónie počas omše Te deum zaplatili 6 200 eur, za pozvánky 2 112 eur, za občerstvenie a obsluhu počas večernej recepcie na Hrade skoro 20-tisíc. Celkovo jeho paráda vyšla na 54 672,66 eur.  O niečo menej platil za svoju inauguráciu v roku 2009 aj Prezident Gašparovič. Sumu, ktorú uviedli bola rovných 51-tisíc eur.

 

 

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak