Type to search

POLITIKA SPRÁVY

ŠOKUJÚCE: Takýmto spôsobom podporila Čaputová homosexuálov!

 

V hlavnom meste sa konali naraz dve veľké zhromaždenia, ktoré každoročne vyvolávajú veľké emócie a tešia sa nevídanému záujmu politikov.

 

Približne 8-tisíc účastníkov Dúhového pochodu na podporu práv gejov a lesbičiek už 9. rok po sebe upozornilo na nedostatočnosť slovenských zákonov v otázkach LGBT partnerstiev. 500-členný dav pochodu Hrdí na rodinu zase verejne deklaroval, že pre rodinu a dieťa je podľa nich najlepšia kombinácia rodičov matka – žena a otec – muž.

 

(Účasť sa zvyšuje: Na 9. ročník Dúhového pochodu dorazilo podľaorganizátorov vyše 8-tisíc ľudí)

 

Hoci prezidentka Zuzana Čaputová avizovala, že sa nezúčastní ani na jednom zo zhromaždení, večer predtým navštívila sprievodné podujatie Dúhového pochodu – divadelné predstavenie s názvom Príbeh geja, príbeh lesby v bratislavskej Novej Cvernovke. Dopravila sa tam netradične – spoločne s ochrankou sa zviezla električkou. Organizátori z Dúhového pochodu z jej rozhodnutia neprísť neboli nadšení.

 

Politológ Ján Baránek

Ona to chcela nejakým spôsobom podporiť, urobila to takto. Teraz by som od nej očakával účasť na nejakej akcii blízkej myšlienke pochodu Hrdí na rodinu. Možno také niečo plánuje, nepredbiehajme. Jej cesta električkou je ale ešte väčšia hlúposť, než Schusterove cesty vlakom na východ. To nie je len tak, že prezident ide električkou. To musí ochranka všetko zabezpečiť. Vážnosť funkcie to neznižuje, ale je to podľa môjho názoru zbytočný marketingový prešľap.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak