Type to search

POLITIKA SPRÁVY

Neuveríte, kto podporil Matovičov protest proti Jankovskej!

 

Včerajší protest pred ministerstvom spravodlivosti, ktorý zvolalo hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO), podporili aj politici Adrej Kiska, Ondrej Dostál i Ľubomír Galko.

 

Počas protestu, ktorého sa zúčastnilo niekoľko desiatok ľudí, žiadalo hnutie odvolanie štátnej tajomníčky rezortu spravodlivosti Moniky Jankovskej, ktorá si mala údajne vymeniť s Marianom Kočnerom stovky správ pomocou aplikácie Threema.

 

Vlna kritiky prišla, keď bývalá predsedníčka poslaneckého klubu Veronika Remišová prestúpila do novej strany Za ľudí, ktorú založil exprezident. Matovič vtedy rozosielal do schránok ľudí najmä na východnom Slovensko oznam o neférovom prístupe Kisku, kde písal aj o tom, že to čo urobil Kiska, by charakterný človek nikdy neurobil.

 

(Protest podporil aj bývalý prezident a súčasný líder hnutia Za ľudí Andrej Kiska. A to aj napriek tomu, že ho Igor Matovič v minulosti viackrát kritizoval)

 

V texte dodal, že Kiska dlhodobo lákal Remišovú, “aby prezliekla kabát a prešla do jeho strany”. Kiskovi ďalej odkázal: “Na jednej strane všade do médií opakovane hovorí ako veľmi mu záleží na spolupráci s našim protikorupčným hnutím, ale v skutočnosti mimo kamier robí pravý opak a robí všetko preto, aby nášmu hnutiu ublížil”

 

Ako sa ale zdá, nezhody medzi politikmi šli nateraz bokom. “Pani štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti Monika Jankovská je dnes symbolom pokrivenej spravodlivosti, a ak pán premiér Peter Pellegrini nie je bábkou v rukách pána predsedu Smeru, okamžite navrhne jej odvolanie,” vyhlásil včera Kiska na proteste, ktorý zvolal Matovič

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak