Type to search

DOMÁCE SPRÁVY

Pozrite sa, ktorý Kaliňákov kamarát dostane TOTO lukratívne miesto

Keď minulý týždeň ohlásil dlhoročný prezident Hasičského a záchranného zboru Alexander Nejedlý (54), že opúšťa svoju funkciu, predpokladalo sa, že zvoľní tempo a práci sa bude venovať už pomenej. Najnovšie informácie však nasvedčujú, že to bude presne naopak. Podľa všetkého totiž mieri na nové lukratívne miesto.

 

Z Nejedlého bude diplomat! O tejto informácií informoval denník SME s tým, že bývalý šéf záchranárov by sa už čoskoro mal porúčať na nové miesto v Prahe. Ako je totiž známe, nahlas sa špekuluje o zriadení hasičského atašé na našej ambasáde v Českej republike.

 

„Intenzívne rokujeme s ministerstvom zahraničných vecí v súvislosti s vytvorením postov diplomatických zástupcov, ktorí budú pokrývať oblasť záchranných zložiek, krízového manažmentu, civilnej ochrany či mimoriadnych udalostí v súvislosti s klimatickými zmenami,“ napísal tlačový odbor ministerstva vnútra.

 

(Robert Kaliňák a bývalý šéf slovenských hasičov Alexander Nejedlý sú dlhoročný kamaráti, bývalý minister bol aj na jeho svadbe)

Českí hasiči odmietajú tvrdenia, že by malo ísť o miesto len pre vyslúžilých funkcionárov, ktorá nemá reálne opodstatnenie. Zámer obhajoval v roku 2017 aj Nejedlý a špekuluje sa, že takýchto hasičských atašé bude viac.

 

„Pretože veľakrát si pomáhame najmä pri mimoriadnych udalostiach, požiaroch, víchriciach, povodniach, a ak naozaj potrebujeme pomoc priamo, a nie cez Brusel, tak nám ju to veľmi zrýchľuje,“ povedal Nejedlý ešte v roku 2017.

 

(Robert Kaliňák a Generál Alexander Nejedlý pijú upravenú vodu z Dunaja na prehliadke protipovodňovej techniky v areáli Divokej vody v Čunove)

 

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak