Type to search

POLITIKA SPRÁVY

Matovič tvrdo zaútočil na Mariana Kotlebu!

Edita Silna
Edita Silna sep 16

 

Ľudová strana Naše Slovensko navrhuje sprísniť potratovú politiku na Slovensku a zakázať svojvoľné a neodôvodnené umelé prerušenie tehotenstva. Kotleba vyzýva poslancov, aby jeho návrh podporili. Aj katolícki kňazi vo svojej výzve vyhlásili, aby poslanci zákon podporili.

 

“Zákon je pre mňa dôkazom, že ho predkladajú fašisti. Aj Adolf Hitler hovoril o postihnutých ľuďoch ako o menejcenných. Aj kotlebovci hovoria, že postihnuté deti sú menejcenné. Je to krásny dôkaz, že zákon predkladajú fašisti,” vyhlásil Matovič.

 

(Poslanci hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) budú mať pri hlasovaní o protiinterrupčnom zákone voľnú ruku. Ako povedal predseda hnutia Igor Matovič, klub OĽaNO hlasoval v kultúrno-etických otázkach vždy slobodne)

 

“Predkladateľmi sú fašisti, ktorí snívajú o krvi a hádžu dlažobné kocky na matky s deťmi. Nechcem byť s nimi spájaný. Ale zákon, ktorý predkladajú, môže viesť k záchrane viacerých nenarodených detí, práve preto, že sprísňuje súčasnú nevyhovujúcu legislatívu,” napísal na sociálnej sieti poslanec Ján Marosz a dodal, že ak sa nedá na stôl nič lepšie, bude povinný hlasovať za to, čo sa predkladá.

 

Kotlebovci chcú zrušiť možnosť vykonávať interrupcie do 12 týždňov tehotenstva len na základe žiadosti ženy.  Novelou zákona chcú zabrániť modernej potratovej turistike, keď cudzinky chodia k nám na interrupciu, lebo v ich krajinách sú interrupcie zakázané alebo drahšie. Jedine v prípade, ak by bol ohrozený život cudzinky, by mohla na Slovensku podstúpiť umelé prerušenie tehotenstva. ĽSNS nechce brať nikomu slobodnú možnosť voľby, preto v zákone ponechávajú možnosť voľby v istých prípadoch.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak