Type to search

POLITIKA SPRÁVY

Peter Pellegrini prezradil tajomstvo Roberta Fica

 

Peter Pellegrini sa vyjadril k Ficovmu bytu v komplexe Bonaparte. ​Byt mal Ficovi prenajímať podnikateľ Ladislav Bašternák, ktorého v marci odsúdili v kauze neodvedenia dane a poistného na nepodmienečný päťročný trest odňatia slobody.

 

Predseda Smeru-SD Robert Fico už pravdepodobne nebýva v komplexe Bonaparte.

 

“Podľa mojich informácií tam už asi nebýva,” povedal v utorok premiér Peter Pellegrini po pravidelnom straníckom stretnutí v centrále Smeru-SD.

 

(Byt mal Ficovi prenajímať podnikateľ Ladislav Bašternák, ktorého v marci odsúdili v kauze neodvedenia dane a poistného na nepodmienečný päťročný trest odňatia slobody)

 

Bašternákovi prepadol majetok v prospech štátu, keďže spôsobil škodu v značnom rozsahu. Expremiér v marci avizoval, že ak pôjde byt do dražby, nekúpi ho.

 

Fico v marci uviedol, že si podľa vlastných slov počká na rozhodnutie správcu konkurznej podstaty v súvislosti so svojím odsťahovaním z bytu podnikateľa Ladislava Bašternáka, ktorého odsúdili.

 

(Najznámejším developerským projektom Ladislava Bašternáka je komplex Bonaparte, v ktorom býval aj expremiér Robert Fico)

 

​Fico zároveň uviedol, že musí komunikovať s novým vlastníkom bytu, ktorým je štát.

 

“Ak máte nejaký problém s mojím bývaním, tak odpoviem veľmi jednoducho. Ja si počkám na rozhodnutie správcu konkurznej podstaty, pretože mám dnes nového vlastníka, s ktorým musím komunikovať. Vždy ste chceli, aby som mal iného vlastníka. Štát je dnes vlastníkom bytu, v ktorom bývam,” priblížil Fico.

 

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak